Kontakta oss!

ELBILSLADDNING

Kan man ladda bilen i vanliga eluttag

Elsäkerhetsverket rekommenderar inte regelbunden laddning i vanliga hushållsuttag. Tillfälliga laddningar med en begränsning till 8-10 amp. och med uppsikt över laddningen kan göras. 
Orsak till att man inte rekommenderar frekvent laddning i vanliga eluttag är att det kan bli varmgång i uttaget och ledningarna som medför risk för brand.
Laddkabeln med kontrollbox som ofta följer med bilen är avsedda för temporära laddningar och rekommenderas inte att användas längre tider med hög belastning.
 

Vad är dynamisk lastbalansering och smart laddning

Enkelt förklarat så betyder dynamisk lastbalansering att man skyddar huvudsäkringen i gruppcentralen. Det är en separat mätare som ofta installeras i elcentralen. Den håller koll på övrig förbrukning i övriga fastighetens elnät och anpassar och reglerar hur mycket billaddning som kan göras just nu. 

En laddbox med DC-övervakning håller koll på säkerhet och funktion.
Laddboxar med inbyggt masterkort kopplar man upp mot husets nätverk via wifi och kan sedan styras och kontrolleras via app.
Väljer man en laddbox med RFID-tag och lås motverkar det att andra kan ladda i din laddbox

Varför ska du beställa en laddbox med fast installation från oss

Vi rekommenderar och installerar endast laddboxar som uppfyller alla krav från Naturvårdsverket så avdraget för Grön Teknik kan användas hos Skatteverket.

Vårt företag är auktoriserat och alla våra elektriker är utbildade och behörigt godkända av Elsäkerhetsverket.

Jowa Elektriska AB har installerat många laddboxar åt både företag, privathushåll och bostadsrättsföreningar. Vi har bra inblick i funktioner och tillbehör. 

Varmt välkommen att kontakta oss med frågor eller offerter på:
08-590 727 23 eller