Privatpersoner

Elsäkert i hemmet

Säker el kan vara svår att se med blotta ögat. Elen i väggarna och i uttagen kan behöva att ses över. Elsäkerhetsverket upplyser om att bostäder byggda före 1940 löper dubbelt så stor risk att drabbas av elbrand om de har original elen kvar. Elsäkerhetsverket har också presenterat resultat efter en undersökning där det visar sig att 3 av 10 hushåll utfört olagligt elinstallationsarbete. Som ägare av bostaden tar man över ansvaret för elanläggningen från den dagen man flyttar in i sin bostad oavsett om man själv låtit utföra felaktig elinstallation eller inte. Fråga oss gärna för en översikt av elen i er bostad samt pris för byte av kablage i väggar och rör samt byte till nya uttag, brytare och dosor.

Jordfelsbrytare, jordat och ojordat

Med en jordfelsbrytare installerad i bostaden har du skaffat en bra elsäkerhet och livförsäkring då den skyddar mot eventuella el bränder. Den bryter strömmen snabbt vid ett elfel. Jordfelsbrytare som är installerade före 1996 rekommenderas att bytas ut till nya då det var året när fler tester och krav infördes i landet. Jordfelsbrytare ska testas minst två gånger om året enligt rekommendationerna från Elsäkerhetsverket. Är du osäker på hur elen är utförd just i ditt hem är du välkommen att boka oss för en genomgång.

Elcentral, elfördelningscentral eller proppskåp

Med en el central med automatsäkringar och med fördel en jordfelsbrytare som tillägg installerad så har du en säker och modern elfördelningscentral i bostaden. Vill du byta ut den gamla elcentralen med proppsäkringar mot ett nytt med automatsäkringar så fråga oss gärna så kan vi ge ett fast pris.

Nya elinstallationer av vitvaror

Maskiner och vitvaror såsom ugn, häll, spis, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare bl.a ska installeras av en behörig elektriker enligt rekommendationerna. En spis exempelvis kan vara antingen 1-fas eller 3-fas och då med fast installation eller med stickpropp. När man byter dem mot ny kan man behöva justera installationen att den passar med den nya spisen och det hjälper vi gärna till med.

Renovering av badrum och kök

Vi erbjuder möjligheten till en totalrenovering av kök och badrum likaväl som vi bistår med delvis hjälp. Exempel på arbete inom badrum är bland annat belysning, golvvärme, handdukstork, flytt av brytare och uttag. Exempel på arbete vi kan bistå inom badrum är bland annat att bryta och säkra elen inför rivning, rådgivning gällande material och placering, belysning i/under skåp/lådor, flytt av uttag, installation av fläkt, ugn, häll, diskmaskin, mikro, kyl & frys med mera.

Installation av smarta hem

Plejd är ett belysningssystem som ger dig möjligheten att styra hemmets belysning direkt i mobilen via en app, vare sig du är hemma eller ej. Appen kommer även med bekvämligheten att förprogrammera diverse scenarion som bland annat ”städbelysning” ”filmbelysning” med mera. Allt detta programmeras av våra elektriker innan slutförandet av installationen.

Vill du kanske skippa appen och styra hemmet genom en och samma strömbrytare är det givetvis möjligt. Våra elektriker programmerar belysningen i din bostad efter dina önskemål. Kontakta oss gärna vid fundering gällande denna installation.

Kom i kontakt med oss

För mer information kring våra tjänster, vänligen kontakta oss!