Elbilsladdning

Varför ska du beställa en laddbox med fast installation från oss?

Vi rekommenderar och installerar endast laddboxar som uppfyller alla krav från Naturvårdsverket vilket också möjliggör att avdraget för Grön Teknik kan användas hos Skatteverket. Vi installerar bl.a Zaptec, GARO, ABB, Charge Amps, Wallbox och Tesla, Fråga oss gärna om billaddning!

Vårt företag är auktoriserat och alla våra elektriker är utbildade.
Jowa Elektriska AB har installerat många laddboxar åt både företag, privathushåll och bostadsrättsföreningar. Vi har bra inblick i funktioner och tillbehör.

Varmt välkommen att kontakta oss med frågor eller offerter på:
08-590 727 23 eller

Vanliga frågor om elbilsladdning

Elsäkerhetsverket rekommenderar inte regelbunden laddning i vanliga hushållsuttag. Tillfälliga laddningar med en begränsning på 8-10A med uppsikt över laddningen kan göras. Orsaken till att man inte rekommenderar frekvent laddning i vanliga eluttag är för att det kan orsaka varmgång i både uttag och ledning. Detta medför risk för brand. Laddkabeln med kontrollbox som ofta följer med bilen är avsedda för temporära laddningar och rekommenderas inte att användas under längre tid med hög belastning.

Enkelt förklarat betyder dynamisk lastbalansering att man skyddar huvudsäkringen i gruppcentralen. Det är en separat mätare som ofta installeras i el centralen. Den övervakar övrig förbrukning på fastighetens elnät och anpassar samt reglerar hur mycket billaddning som kan göras just nu.

En laddbox med DC-övervakning håller koll på säkerhet och funktion.
Laddboxar med inbyggt masterkort kopplar man upp mot husets nätverk via wi-fi och kan sedan styras via en app.

Väljer man en laddbox med RFID-tag och lås motverkar det att andra kan ladda i din laddbox

Kom i kontakt med oss

För mer information kring våra tjänster, vänligen kontakta oss!